Medicaments eficaços

shapeimage_1He llegit al bloc den Valverde que el premi IgNobel de medicina d’enguany l’ha guanyat un estudi  fet al MIT i publicat al JAMA que ha demostrat que els medicaments placebo cars són més efectius que els barats.

L’estudi és curiós. Agafen a 80 persones sanes i els hi diuen que estan provant un nou analgèsic. A la meitat els diuen que cada pastilla costa 2,50 € i a l’altra meitat que les píndoles són barates, que només costen 0,10 €. A tots els hi donen unes petites descàrregues elèctriques abans i després de prendre les pastilles (les quals, no ho havia dit encara, no tenen cap principi actiu analgèsic). El 85% dels que pensen que prenen analgèsics cars diuen que després de les pastilles han sentit menys dolor, mentre que “només” el 60% dels que pensen que prenen analgèsics barats informen de reduccions de dolor (les cometes hi són per fer notar que més de la meitat dels subjectes diuen haver sentit els efectes analgèsics de les pastilles).

Jo ja ho dic sempre: una de les coses que més curen del que feim els psicòlegs són els 60 € que feim pagar en acabar.

29/10/2008

Llegesc al “Diari de l’Absurd” que “Una enquesta feta a metges de medicina interna i a reumatòlegs dels Estats Units indica que la meitat d’ells recepten placebos als pacients amb malalties cròniques.”
http://absurddiari.blogspot.com/2008/10/pndoles-de-benestar.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.