PIN

“Parque Infantil de Navidad” (PIN). Així es deia la “cosa” a la que vàrem anar ahir. Jo no sé qui ho pagava però del que estic segur és que el “parque” (tot en “perfecto castellano”) l’han muntat a cop de talonari. Almanco no es notava la feina de cap tècnic pensant quins jocs serien els millors pels infants.

Suposadament, els infants s’han de passar unes hores jugant a les atraccions muntades al recinte IFEBAL. Però el que jo he vist han estat les cares llargues dels pares cansats de fer cua carregats amb els abrics dels seus infants, les cares de fàstic dels monitors, probablement mal pagats, cansats de fer sempre el mateix, i les cares dels infants primer d’il·lusió abans de pujar a l’atracció i després de decepció quan s’acabaven els quatre o cinc minuts que durava.

Hi hem estat més de dues hores. Temps efectiu de joc: 13 minuts. Uns 5 minuts botant a un llit elàstic enganxat a unes cintes també elàstiques, 5 minuts botant a uns altres llits elàstics i 3 minuts a sobre un toro mecànic. La resta fent cua. Hi havia llargues cues a totes les atraccions menys a una.

En realitat no es tractava d’una atracció sinó d’un parell de nins, enrevoltats d’altres infants, que ajudats per una monitora i vuit o nou pals de granera guarnits amb cintes de colors, jugaven a un mikado gegant. Aquest joc consisteix en col·locar els pals en vertical, amollar-los i després retirar-los del munt un a un sense moure els altres. No pot ser més senzill ni més entretengut. Com vos deia al mikado no hi havia cues, ni pares amb cares llargues, ni infants decepcionats amb la durada de l’atracció. Els dos que jugaven s’allargaven a terra per mirar de veure com treure el seu pal sense que es mogués el de l’altre, els que miraven intentaven ajudar, la monitora s’ho passava d’allò més bé mirant com ho feien els infants, …

Cal fer grans inversions per aconseguir que els infants s’ho passin bé? Jo crec que no. Perquè no invertiren els doblers en contractar monitors d’esplai i en pagar tècnics educatius? El meu fill, si li haguéssiu demanat, probablement vos hagués dit que s’ho va passar molt bé al PIN però el mikado ni el va veure perquè estava al costat de les instal·lacions monumentals de les cintes elàstiques, les quals ocupaven quasi la meitat del recinte i a les que només hi podien botar 8 infants al mateix temps. Per tant no va poder comparar. Creieu que s’ho hagués passat més be jugant al mikado? o fent ballar baldufes? o botant a la corda? … jo, la veritat és que no ho sé, però crec que si.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.