Les coses estan canviant

Es publiquen més de 3000 llibres nous cada dia. Es calcula que els exemplars d’una setmana del New York Times contenen més informació que la que tenia una persona durant tota la seva vida en el segle XVIII. Es calcula que aquest any es generaran a la xarxa uns 40 exabytes de nova informació. Això és més que en els 5000 anys anteriors. La quantitat de nova informació tècnica es duplica cada dos anys. Per a estudiants que comencin estudis tecnics de quatre anys, això significa que la meitat del que aprendran en el seu primer any d’estudis ja estarà antiquat quan siguin en el seu tercer any.

shifthappens

Les coses estan canviant, i molt aviat. Algunes de les dades d’una presentació que corre per Internet que es titula shift happens (canviant) són ben curioses.

Mentre que nosaltres ara ens preocupam de si l’alumnat de la UIB ha de saber o no una segona llengua, el 100% dels llicenciats de la Índia parlen correctament l’anglès. Per cert, l’anglès és un idioma que actualment té unes 540.000 paraules, cinc vegades més que en el temps den Shakespeare.

S’ha calculat que en els exemplars d’una setmana del New York Times hi ha més informació de la que podia recollir un home de l’Edat Mitjana a llarg de la seva vida. De fet, cada dia es publiquen 3000 llibres nous i el programa OLPC aviat farà que els infants que no n’han vist mai un de prop ara tenguin tot el món al seu abast a través d’uns ordinadors que valen menys de 100$ i que es poden connectar a Internet sense fils amb una bateria que es carrega fent girar una maneta.

L’alumnat d’una llicenciatura tècnica estudia coses a primer curs que són obsoletes quan arriba a quart. En realitat, esperam que els infants a l’escola aprenguin a resoldre problemes que encara no sabem que seran un problema amb tecnologies que encara no s’han inventat. Es preveu que el 2013 es podrà fabricar un ordinador amb més capacitat de processament que el cervell humà i actualment s’està acabant de desenvolupar una fibra òptica que serà capaç de transportar l’equivalent a 1900 CDs per segon.

Així les coses, creieu que els nostres infants aprenen el que toca per viure al segle XXI? Creieu que els mestres estan prou preparats per formar-los? Creieu que s’inverteixen els recursos necessaris en la seva educació?

No ho crec 🙁

Enllaços:

programa OLPC
versió original del shift happens
traducció al català
edició revisada al youtube

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.